tiistai 22. marraskuuta 2016

Renkaan vetoa, treeniä ja tervettä hulluutta.

"Okei, montaa olen nähnyt, mutta tota en ymmärrä!", "Tämähän on nyt jotain ihan uutta, ja varmasti tehokasta!", "Mitä sä vedät, mihin sä treenaat?" "Saako hypätä kyytiin?" Tässä muutamia kuultuja lausahduksia, kun olen liikkunut lenkkipoluilla autonrengasta vetämällä, ja kyllä, näyttäähän se hassulta, mutta on tehokasta. Tämä siis on tervettä kropalle, vaikka aivan kahjolta vaikuttaakin. Ja siis tervettä mielelle, nimittäin hulluttelu on terveellistä!



Renkaanveto on treenimuoto, joka on kehitetty ahkion vetämisen treeniksi meille, joilla talvi on lyhyt ja ahkion vetoa ei juuri pysty treenaamaan luonnollisissa olosuhteissa. Rengas siis simuloi ahkiota, ja vetämiseen yhdistetään sauvakävely. Painoja renkaaseen voi lisätä haluamansa määrän. Arktiset retkikunnat ovat käyttäneet tätä treeniä reissuja varten. Itse apinoin lajin isältäni ja tuunasin itselleni renkaat. Renkaat sain ystäväni isän rengasliikkestä poistorenkaiden joukosta. Pultit, mutterit ja naru olivat ainoat osat, jotka maksoivat. Lisäksi lajiin tarvitaan vetovyö, sauvakävelysauvat.




Olen nyt kokeillut muutamia lenkkejä renkaan kanssa ja pian alan lisäämään myös painoa. Hassu himohan tähän lajiin näyttää syntyvän, joten tästä kuullaan vielä. Loistavaa kestävyystreeniä, ainakin minun kaltaiselle (liian) kovaa treenaajalle. Haastavaa pitkäkestoista ulkona treenaamista. Nyt treenataan kohti talven retkiä, ja miksei ihan vaan omaa kuntoa kehittämään kohti muita tulevia haasteita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti