torstai 2. helmikuuta 2017

Potkukelkkaillen jäällä

Lapsena sain potkutella talvisin potkukelkalla kouluun. Potkukelkkani oli pieni ja punainen. Teitä ei hiekoitettu samalla tavalla kuin nykyään ja hämärässä aamussa koulumatka taittui liukkaasti. Koulun pihalla potkukelkat laitettiin riviin parkkiin päivän ajaksi.



Vuosia on vierähtänyt koulumatkojen potkuttelusta. Tänään pääsin kokeilemaan potkuttelua pitkästä aikaa vauhdikkaan näköisella menopelillä nimeltään Kickspark. Ei ollut tässä kelkassa penkkiä eikä kauniisti sorvattuja kädensijoja, mutta sitäkin enemmän vauhtia. Olipas huippua ja hikistä hommaa! Potkutteluretki piristi kivasti harmaata päivää. Kelkka kiisi jäällä loistavasti ja onhan potkukelkka ihan loistava liikkumistapa. Kelkkaillen ovat liikkuneet aikoinaan talvisin kaikenikäiset. Kelkat ovat pitkään olleet mummojen hommaa, mutta nykyään kelkkoja käyttävät myös kuntoilijat. Ostoslistalle päätyy jääpiikit kenkiin, jottei mene sutimiseksi, vaan potkuun saa voimaa. Itse retkeilyyn vanhan mallinen istuinpenkillä varustettu kelkka olisi ideaali ja suloinen eväiden kuljetukseen, mutta kuntoiluun ja vauhdikkaampaan menoon toimii ehdottomasti tämä sporttisempi malli.




Potkukelkkailu sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Tärkeää on valita oikean kokoinen kelkka. Kicksparkissa sarvien korkeuden saa säädettyä käyttäjän mukaan.

Omia huomioita potkuttelusta:
    • Potkuttelu on (erittäin) tehokas liikuntamuoto, ja rankkaa alaraajojen lihaksille.
    • Käytä kengissä jääpiikkejä, etenkin jäällä liikkuessa, ja muista laittaa naskalit kaulaan.
    • Älä purista kädensijoista liian kovaa, ja säädä kelkka niin, että pystyt pitämään painon rennosti tukijalalla nojaamatta käsiin.
    • Vaihda tukijalkaa usein, jotta rasitus tulee tasaisesti kehon molemmille puolille.
    • Anna kelkan liukua ja tee pitkiä potkuja.
    • Kelkkailusta saa mukavaa kaiken kuntoisille, ikäisille, lajin uusille kokeilijoille sekä vanhoille konkareille.
    •  Potkukelkka on loistava väline retkeilyyn!
    • Muista venytellä retken lopussa, kelkasta saa hyvän tuen venyttelyliikkeissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti