maanantai 22. elokuuta 2016

Halataan puita!

Huikealta ja opettavaiselta melontavaellukselta palattu tietokoneen pariin. Kirjoittelen juttua vaelluksesta tulevaisuudessa, mutta nyt tämän viikon teemaan. Tällä viikolla 22.8.-28.8.2016 vietetään puunhalausviikkoa, joka kannustaa ihmisiä halaamaan puita ja osoittamaan, että he arvostavat omaa lähiympäristöään. Puunhalausviikko on myös osa Suomen Luonnon päivän tapahtumia, jota vietetään 27.8.2016. Lisää tietoa saat täältä sekä täältä.



 Teemaviikon tavoitteena on kiinnittää huomiota meille tärkeisiin arkisiin viherympäristöihin, kuten kaupungeissa puistot, lähiluonto ja lenkkipolut. Puiden keskellä, vihreässä ympäristössä mieli rauhoittuu ja aistit heräävät. Luonto antaa ainakin itselle voimaa arkeen ja laskee stressitasoja ja lisää hyvinvointia. Luonnon terveysvaikutuksia on tutkittu ja luonto vaikuttaa terveyteen ja hyvinvointiin tutkitusti. Luonto houkuttaa liikkumaan ja liikumme luonnossa huomaamattamme reippaammin kuin sisällä. Luonto auttaa palautumaan stressistä, keskittyminen paranee, syke ja verenpaine voivat madaltua. Luonnossa liikkuminen edistää sosiaalista hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä. Suhtaudumme myönteisemmin muihin ihmisiin, ja mielialamme kohenee. Täältä infoa asiasta ja vinkkejä retkikohteista, jossa hoitaa hyvinvointiaan. Vinkvink!

Itse vietän viikonloput mieluusti luonnon rauhassa ilman kaupungin hälinää ja kiirettä, luonnossa akut latautuvat paljon paremmin. Luonnossa liikkuminen ja luontoliikunta voisi olla ratkaisu moniin nykypäivän terveysongelmiin.


Lähde siis mukaan puunhalausviikkoon halaa puuta ja lisää hyvinvointiasi. Itse valitsin puun, jossa aamutuimaan uinnille suunnatessani käpytikka nakutteli yläoksilla.

Halataan puita (ja toisiammekin)! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti