keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Lokakuun lopun Kurjenrahka

En ole juurikaan patikoinut yksin ja nyt päätin lähteä päiväretkelle vain minä, reppu ja eväät. Olen pitkään halunnut käydä Kurjenrahkan kansallispuiston ja Kuhankuonon retkeilyreitistön alueella. Alue on suuri ja reittejä on paljon. Turusta Kurjenrahkan luontotupa Kurjenpesään ajaa vain noin puoli tuntia. Nyt etäviikon, kauniin ilman sekä uusien vaelluskenkieni sisäänajon vuoksi suuntasin Kansallispuistoon. Ilma oli raikas, aurinko ja pilvet vuorottelivat koko päivän, saaden aikaan hienoja valoja ja varjoja.


 

Aloitin retken Kurjenpesän opastetuvalta, kiersin Savojärven kierroksen sekä Pukkipalon reitin.Yhteensä matkaa kertyi 16 km. Reitti on pääosin helppokulkuista polkua ja pitkospuuta, muutamaa nousua ja kivikkoisempaa tai juurakkoisempaa pätkää lukuunottamatta.



Kun lähtee kävelemään luontoon omien ajatustensa kanssa pystyn rentoutumaan todella hyvin. Ajatuksia tulvii päähän, ja ajatuksista epämiellyttävät voi ohittaa ja tarttua uusiin raikkaisiin ajatuksiin. Välillä huomaa hyräilevänsä jotakin biisiä, ja silloin tietää, että kaikki muu on jäänyt taka-alalle. Kuljin ripeään tahtiin, mutta pysähdyin kuvaamaan jokaista miellyttävää maisemaa ja yksityiskohtaa. Pidin evästauon talitiaisten kanssa, ja ehdin pötkähtää hetkeksi pehmeälle ja ihanan vihreälle sammaleelle.



Tämän päivän parhaat eväät koostuivat Suloiset leipomon gluteenittomasta puolukka leivästä juustolla ja kananmunalla täytettynä sekä kuumasta glögistä, oi nam! Glögi on mielestäni huippu retkijuoma. Uusia retkieväs suosituksia otetaan vastaan syksyn seuraavia retkiä silmällä pitäen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti